Trapani

Trapani er hovedbyen i Trapani-provinsen. Byen ligger på sydvest spidsen, smukt ud mod havet og på den anden side af byen med bjerget Erice. På toppen af bjerget ligger byen Erice og på gode dag kan man se over til Tunesien (afrika). Trapani blev bygget ca. i midten af 200-tallet f.kr., som havneby for Erice. Byen er en fiskerby, og blev især kendt for dens blodige tunfiskeri i maj-juni md. Fiskeri er byens vigtigste erhverv. Byen har ca. 70.000 indbyggere.

Grundet byens alder, byder den på mange spændende attraktioner. En af byens mange seværdighed er Museo nazionale Pepoli som er indrettet i et gammelt kloster med udstilling af ærkologiske fund samt malerisamling. Den smukke kirke Santuario dell’ Annunziata, som ligger ved siden af før nævnte museum, blev bygget i 1200-tallet og lå dengang uden for byen. I den gamle bydel ligger der paladser, kirker og andre interessante bygninger.

Trapanis skytshelgen er Sant’Alberto som fejres den 7. august med en stor fest. Den største fest er påskeprocessionen som starter langfredag og varer i ca. 24 timer.